پیام تسلیت معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت شهادت ششمین پیشوای دین حضرت امام جعفر صادق (ع)
«الگوی علم و عبادت و پرهیزگاری»
دکتر حمید چوبینه معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهادت امام جعفر صادق علیهالسلام، «الگوی علم و عبادت و پرهیزگاری» را به خانواده بزرگ دانشگاه و همه مسلمانان جهان خصوصاً شیعیان تسلیت گفت.

به گزارش روابطعمومی معاونت توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ امروز اشکهای عاشقان خاندان علی (ع) از ابرهای غمگین آسمان بقیع میبارد و هر بار به یاد آن لحظه که زهر خصم را نوشیدی، جگرهایمان به خون مینشیند و با چشمانی نمناک فریاد میزنیم:
اِنّا تَوَجَّهْنا وَ اسْتَشْفَعْنا وَ تَوَسَّلْنا بِکَ اِلَی اللّه
یا وَجیها عِنْدَ اللّه، اشفع لنا عندالله
امام صادق در تخلق به اخلاق الهی زبانزد خاص و عام و در بسیار بخشنده بودن، جوانمردی و حلم و گذشت یگانه دهر بود.
در باب عظمت علمی امام صادق علیهالسلام مستندات زیادی وجود دارد. فقها و دانشمندان بزرگ، برتری بیچون و چرای حضرت را میستودند.
امام صادق علیهالسلام باتوجهبه فرصت مناسب سیاسی که در ابتدای حکومت بنیعباس پیشآمده بود نهضت علمی شکلگرفته در زمان پدر بزرگوار خود را در گسترهای وسیعتر همچون دانشگاه بزرگی سامان داد که در رشتههای مختلف علوم عقلی و نقلی آن روز، شاگردان بزرگ و برجستهای را تربیت کرد که تعداد آنها را بالغ بر چهارهزار نفر نوشتهاند. هریک از شاگردان حضرت، شخصیتهای بزرگ علمی و چهرههای درخشانی بودند که خدمات بزرگی انجام دادند. تنها یکی از این چهرههای تابناک، "جابر بن حیان" است که بیش از دویست جلد کتاب در زمینه علوم گوناگون بهخصوص رشتههای عقلی و طبیعی و شیمی تصنیف کرده و به همین جهت بهعنوان پدر علم شیمی مشهور شده است. کتابهای "جابر بن حیان" به زبانهای گوناگون اروپایی در قرونوسطی ترجمه گردید و نویسندگان تاریخ و علوم، همگی از او به عظمت یاد میکنند.
احادیثی گهربار از امام جعفر صادق (ع)
- اوّلین محاسبه انسان در پیشگاه خداوند پیرامون نماز است، پس اگر نمازش قبول شود بقیه عبادات و اعمالش نیز پذیرفته میگردد و گرنه مردود خواهد شد. (وسائلالشیعة، 4/34)
- اَرج الله رَجاءَ لایجرّئک عَلی مَعصیتِه و خَف اللهَ خوفاً لا یؤیسُک مِن رَحمته؛ به خداوند امیدوار باش، امیدی که تو را بر انجام معصیتش جرات نبخشد و از خداوند بیم داشته باش بیمی که تو را از رحمتش ناامید نگرداند. (جهادالنفس، ح 109)
- لَا یَتِمُّ الْمَعْرُوفُ إِلَا بِثَلَاثَهِ تَعْجِیلِهِ وَ تَصْغِیرِهِ وَ سَتْرِهِ؛ نیکی کامل نمیشود، مگر با سه چیز؛ زود انجامدادن آن و کوچکشمردنش و پنهانکردنش. (بحارالانوار، ج 75، ص 201)
- وَ أرْوَحُ الرَوحِ الْیَاْسُ مِنَ النَاس؛ بزرگترین آرامش ناامیدی از مردم است. (بحارالانوار، ج 75، ص 249)
- مَنْ یَثِقْبِاللَهِ یَکْفِهِ مَا أهَمَّهُ مِنْ أمْرِ دُنْیَاهُ وَ آخِرَتِه؛ هر کس از خدا بترسد خداوند نیازها و خواستههای دنیا و آخرت او را برآورده میسازد. (بحارالانوار، ج 75، ص 281)
- بَرُّوا آبَآءَکُمْ یَبَرَکُمْ أَبْنَاؤُکُمْ وَ عِفُّوا عَنْنِسَاءِ النَاسِ تَعِفَّ نِسَاؤُکُمْ؛ بر پدران خود نیکی کنید تا فرزندان شما نیز بر شما نیکی کنند و نسبت به زنان مردم عفت داشته باشید تا زنان شما نیز عفت داشته باشند. (الکافی، ج 5، ص 554)
- اَحبّ اخوانى الى من اهدى الى عیوبى؛ محبوبترین بـرادرانـم نزد من، کسـى است که عیبهایم را به من اهدا کنـد. (تحفالعقول، ص 366)
- ایـاکـم ان یحسـد بعضکـم بعضـا فـان الکفـر اصله الحسـد؛ از حسدورزی به یکـدیگـر بپـرهیزیـد، زیـرا ریشه کفـر، حسـد است. (تحفالعقول، ص 315)
- اَفضَلُ العِبادةُ اِدمانُ التَّفکُّرفی اللهِ و فی قُدرَتهِ؛ برترین عبادت مداومت کردن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست. (جهادالنفس،ح53)
- هر مؤمنی که گرفتارى مؤمنی را بر طرف کند، خداوند هفتاد گرفتارى دنیا و آخرت را از وى دور میسازد. (مستدرکالوسائل: 12/413)
- سه چیز محبّت میآورد: دیندارى، تواضع و بخشش . (تحفالعقول: 315)
ارسال نظر